Login
or
Register
Image

Welke spijkerbroek past bij jouw figuur?

Welke spijkerbroek past bij jouw figuur?

Ben je toe aan een nieuwe spijkerbroek, maar weet je niet (meer) welk model het beste bij jouw figuur past? Margriet geeft handige tips waardoor je zoektocht een stuk soepeler verloopt. 

Buikje

Heb je een buikje, dan raden we aan om voor een high waist jeans (met hogere tailleband) te kiezen. Er bestaat tegenwoordig ook een buik corrigerende jeans. Kies ook hierbij voor een hoger model, want: bandjes horen niet over de randjes!

Platte of kleine billen

Wil je je billen graag iets boller laten lijken? Wek die illusie met een jeans waarvan de kontzakken zijn bewerkt met een leuk stiksel of een versiering, of een model met klepjes op de zakken. Ook van een jeans met lagere kontzakken of een baggy model krijg je meer bil. Om je billen iets te liften, bestaan er tegenwoordig ook hippe modellen push-up jeans.

Ronde billen

Heb je vrouwelijke, ronde billen? Zorg dan dat de jeans niet te kleine kontzakken heeft, want die laten je billen onnodig groter lijken. Kies voor een broek waarvan de zakken niet te ver uit elkaar staan, want dat maakt optisch breder.

Zandloper of peer

Kies een broek met rechte pijpen of een bootcut. Neem géén jeans met opvallende stiksels en versieringen rond de heupen, want die trekken de aandacht naar de punten die je misschien juist wilt camoufleren. Voorkom ‘hoog water’ en draag je broek in combinatie met hakken; die maken je benen langer en je bovenbenen slanker.

Brede heupen

Kies voor rechte jeansmodellen (straight jeans) of voor uitlopende pijpen als je lange benen hebt (flared jeans of bootcut). Taille-jeans staan ook goed bij brede heupen. Neem géén jeans met te kleine kont zakjes en/of slijtplekken op de heupzone.

Smalle heupen

Heupbroeken zijn ideaal voor vrouwen met smalle heupen, evenals slimfit- en de skinny-jeans. Taille broeken zijn in dit geval geen goede keus, want die maken je figuur te mannelijk .

Deel deze blog via social media!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Sticky
jul 13, 2016
Tags in
Reacties uitgeschakeld voor Welke spijkerbroek past bij jouw figuur?