Login
or
Register
Image

Vijf redenen om een duurdere spijkerbroek te kopen.

Voor de meeste mensen lijkt het gek om circa 150 euro aan een spijkerbroek uit te geven, want waarom zou je zo’n dure broek kopen terwijl hij na een jaar al kapot is? En als je voor vijftig euro ook een mooie broek kunt kopen.

Als je het zo stelt lijkt het ook gek om zoveel geld aan een spijkerbroek uit te geven. Maar er zijn toch vijf hele goede redenen om toch wat meer te betalen.

1. Spijkerbroeken met een duurder prijskaartje blijven veel langer mooi

De verwachting van de meeste mensen is dat een spijkerbroek een jaar mee gaat en dan kopen ze weer een nieuwe. Dit komt omdat de goedkopere spijkerbroeken meestal van minder goede materialen zijn gemaakt waardoor ze ook echt maar een jaar mee gaan of zelfs maar een half jaar.
Als de dure broek die je koopt echt van goede kwaliteit is dan kan deze wel vijf jaar mee gaan en dat is nogal een verschil.

2. Een goede pasvorm is de prijs waard

De meeste confectiebroeken richten zich op een doelgroep met bepaalde maten. Hierdoor past die broek alleen goed bij een relatief kleine groep en voor de anderen die die spijkerbroek kopen past het model gewoon niet bij hun lichaam.

De beste optie voor een perfecte pasvorm blijft natuurlijk een spijkerbroek die geheel op maat gemaakt is. Hierdoor past hij precies bij je lichaam waardoor hij erg goed zit en er goed uit ziet. En als je een ander model wil dan kan je het precies bestellen zoals je wilt. Op deze manier hoef je niet in veel te strakke of wijde broeken te lopen maar heb je een broek die perfect past. Dit is het extra geld zeker waard.

3. Betere details

Dure jeans hebben vaak andere details dan goedkopere jeans. Een voorbeeld hiervan is een andere kleur garen en een andere knoop. De meeste broeken hebben khaki garen en een standaard knoop. Als je iets anders hebt dan de rest dan val je (misschien onbewust) op tussen de massa.
Als je helemaal wat anders hebt zoals initialen in je broek val je natuurlijk al helemaal op. Dit laat zien dat je het belangrijk vindt dat je goed gekleed bent.

4. Handgemaakte kleren zijn de beste kwaliteitscontrole!

Als je een confectiebroek koopt mag je maar hopen dat hij op kwaliteit gecontroleerd is. Bij sommige bedrijven worden de broeken op een paspop gezet om te kijken of hij goed past. Bij andere bedrijven wordt er alleen maar even vluchtig naar gekeken. Als ze zo snel niks geks zien dan wordt hij gewoon verkocht.

Bij handgemaakte broeken is dit een heel ander verhaal. Omdat een handgemaakte broek terwijl hij gemaakt wordt op elk detail wordt gecheckt is dit de ultieme kwaliteitscontrole. Degene die de broek maakt weet ook precies wat er in de broek gaat en ziet of het goed verloopt. Zo ben je als klant verzekerd van een broek waar geen fouten in gemaakt zijn.

5. De Draag-prijs verhouding

De laatste reden voor het kopen van een duurdere broek is misschien wel de meest overtuigende: Het is goedkoper om een broek van goede kwaliteit te dragen dan een goedkopere die vaak vervangen moet worden.

Als je een broek vijf jaar lang 1 keer per week zou dragen betaal je minder dan 1 euro voor elke keer dat je hem draagt. Een broek van vijftig euro waar je 1 jaar mee kan doen kost je twee keer zo veel.
En de goedkopere broek zit waarschijnlijk minder fijn en ziet er minder goed uit.

Deel deze blog via social media!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Sticky
sep 24, 2017
Tags in
Reacties uitgeschakeld voor Vijf redenen om een duurdere spijkerbroek te kopen.