Login
or
Register
Image

Vijf Manieren om je spijkerbroek op te rollen

Het oprollen van jeans is weer erg populair, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het oprollen van jeans was in de jaren 70 al populair en dit komt nu weer sterk terug. En het kan ook gewoon handig zijn als je jeans hebt die eigenlijk net te lang zijn. Maar welke manieren zijn er om je broekspijpen op te rollen? En hoe doe je dit? Op deze vragen krijg je antwoord in deze blog.

1: The single roll:

Dit is een van de makkelijkste manieren van oprollen die wel net dat extra detail geeft aan je spijkerbroek. Je pakt ongeveer twee centimeter van je broekspijp en vouwt deze omhoog en dat was het! Deze manier van oprollen staat erg goed bij jeans met een ‘narrow’ of ‘tapered’ fit bij de enkels omdat hij dan al strak om de enkels zit.

2: The long roll:

Deze manier lijkt erg veel op de eerste, het verschil is alleen dat de broek verder omhoog is opgerold. Je pakt nu 4 á 5 centimeter en vouwt deze 1 keer omhoog. Op deze manier krijg je een langere vouw die goed staat bij de grotere schoenen zoals Timberlands. Bij sneakers staat deze look minder goed. Ook voor kleine mensen is deze manier van oprollen gevaarlijk, omdat je er kleiner door lijkt.

3: The double-cuff

Je slaat de broek twee keer om, zodat hij ongeveer 5 cm omhooggeslagen is. Dus even hoog als de ‘long roll’ maar dan twee keer dubbelgeslagen. Door de broek twee keer om te slaan zie je mooi de details aan de binnenkant van je jeans. De double cuff past bij bijna elke schoen, je moet alleen uitkijken dat je er niet te klein door gaat lijken.

4: The skinny roll

Je vouwt de broek drie keer om, maar ongeveer 1.5 centimeter. Deze manier van omslaan werkt het beste met een lichte stof, anders gaat het uitpuilen. En de schoenen waar het goed bij past zijn ook de wat kleinere lichtere schoenen. Omdat de ‘roll’ ook kleiner is.

5: The pin roll:

Dit is een van de meest lastige manieren maar ook een van de meest veelzijdige. Als je een broek hebt die wijd is aan de onderkant kan je hem mooi strak om de enkels laten zitten met deze ‘roll’. Als je echter al een broek hebt die erg strak om de enkels zit is deze rol niet nodig. Deze manier van oprollen staat erg goed bij sneakers en voor vrouwen bij hoge hakken. Maar hoe maak je nou zo’n pin roll? Je moet eerst zorgen dat de onderkant van je broekspijp bij het dunste deel van je enkel zit, zodat hij zo strak mogelijk gaat zitten. Daarna vouw je de broekspijp strak om dat deel van je enkel heen. Ik adviseer om dit aan de binnenkant van je enkels te doen zodat je aan de zijkant de details van de binnenkant van je broek mooi ziet. Terwijl je hem strak houdt vouw je de broek vervolgens twee keer om en dit ongeveer twee centimeter omhoog. Als je deze stappen hebt gevolgd heb je een mooie pin roll die een mooi extra detail is bij jouw jeans.

Deel deze blog via social media!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Sticky
okt 04, 2017
Tags in
Reacties uitgeschakeld voor Vijf Manieren om je spijkerbroek op te rollen