Login
or
Register
Image

Verschillende spijkerbroek pasvormen

Verschillende spijkerbroek pasvormen

Straight cut (straight leg)

Straight cut spijkerbroeken zijn rechttoe rechtaanspijkerbroeken, over de hele beenlengte even wijd. Vaak valt de bovenkant precies op je heupen. Straight cut spijkerbroeken zijn vooral geschikt voor langere benen, waarbij de broek mooi afloopt tot iets over de enkel. Een klassiek model, dat je vrijwel met alles kunt combineren. Heb je X- of O-benen? Dan zijn dit de spijkerbroeken voor jou. De vorm van je benen valt immers minder op in dit model spijkerbroek.

Bootcut

De bootcut zit tussen de straight leg spijkerbroek (volledig recht) en de flared spijkerbroek (extra wijde pijpen) in. Hij sluit nauw aan rond de bovenbenen en billen, maar wordt iets wijder vanaf de knieën tot de enkels. Die vorm maakt deze spijkerbroek ideaal om er laarzen onder te dragen. Ze zijn dan ook oorspronkelijk ontworpen voor cowboys. De bootcut is wellicht het populairste spijkerbroekmodel en is nauwelijks onderhevig aan modetrends. Hij staat erom bekend goed aan te sluiten bij meerdere lichaamstypes. En, heel prettig, een bootcut kan rondere vrouwen slanker doen lijken. Als je de broek past, hoort die net onder je heupen te zitten en moeten de pijpen goed aansluiten bij je dijen.

Flared jeans (flare cut)

De flared spijkerbroek of flare cut is een spijkerbroek met zeer wijde pijpen. Hij sluit tot aan de nieuwen nog behoorlijk nauw aan, maar wordt daaronder tot de enkels veel wijder. De flared spijkerbroek kan veel voor je figuur doen. Vrouwen die zichzelf te mager en recht vinden, lijken er ronder in en ronde vrouwen worden “gestroomlijnder”. Als je een iets grotere boezem hebt, kan de faire cut je onderlichaam extra volume geven. Zo breng je je figuur in evenwicht.

Wide leg

Wide leg spijkerbroeken hebben veel gemeen met de bootcut. Ook hier valt de broek net onder de heupen, alleen heb j hier meer ruimte bij de dijen. Dit model is al wijd vanaf de heupen en wordt naar bedenden toe steeds breder. Ook herken je de wide leg aan de grotere, wat diepere achterzakken. Hierdoor zijn de broeken zeer geschikt voor iedereen die is gezegend met een wat groter achterwerk. Doordat hij wijde, aflopende pijpen heeft, valt deze spijkerbroek lekker ruim en kun je makkelijk bepaalde delen van je onderlichaam (zoals iets dikkere bovenbenen) camoufleren.

Low rise

Het meest opvallende aan de low rise spijkerbroek is dat de taille onder je heupen valt, vaak op je heupbotten. De low rise is er in allerlei varianten, waaronder de straight cut, slim fit, bootleg of wide leg. Deze broeken kun je het best dragen met een wat langer T-shirt, anders zie je al snel een stuk blote buik.

High rise

Een spijkerbroek met juist een hoge taille. De high rise heeft meestal wijde pijpen, en is dus vaak tegelijkertijd een flared spijkerbroek. Toch zie je ook steeds meer skinny jeans met een hoge taille. Je heupen en achterwerk worden er in geaccentueerd. Op die manier geeft de high rise vrouwen die dat kunnen gebruiken, wat meer rondingen. Als je klein bent, is dit model niet altijd een succes. Zo’n hoge taille kan je kleiner laten lijken.

Slim fit (skinny)

Een trend van de laatste jaren. De skinny spijkerbroek sluit nauw aan en is daarom meestal deels gemaakt van stretchstof. De pijpen lopen smal af, waardoor de contouren van je benen nauwgezet worden gevolgd. Dat maakt dit model niet voor iedereen geschikt. Lange of slanke benen zijn echt een vereiste.

Boyfriend

De boyfriend spijkerbroek is een wijd, beetje slordig model spijkerbroek dat zo uit de kast van je vriend lijkt te komen. De broek zit strak rond de billen, maar wordt naar de kuiten toe wat losser. Je draagt hem nonchalant met opgerolde pijpen. Een boyfriend staat goed bij vrouwen met rondere billen, maar ook op een slanker figuur.

Deel deze blog via social media!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Sticky
jul 13, 2016
Tags in
Reacties uitgeschakeld voor Verschillende spijkerbroek pasvormen