Login
or
Register

Meet instructie

Volledige lengte

Meet de lengte van de bovenkant van de taille tot de grond of de gewenste lengte die je wilt. Het is aangeraden om hierbij schoenen te dragen. Het meten van je bestaande spijkerbroek kan je ook helpen om de exacte maat te krijgen die je wilt.

Binnen lengte 

Meet de lengte van het kruis tot de grond.

Taille 

De taille meet je exact op de plek waar je je spijkerbroek wilt dragen. Hou hierbij het meetlint goed vast, niet te los en niet te strak. Ga niet uit van de maten die op je voorbeeld spijkerbroek staan.

Bilpartij 

Meet het breedste deel van je heupen: de bilpartij. Verwijder of voeg niets toe. Wij passen de genomen maat aan aan je fitting en stofkeuze. Voor meer informatie over de fitting keuze kun je onze blog: “Verschillende spijkerbroek pasvormen” lezen.

Kruis, voorkant 

Start aan de voorkant vanaf de gekozen taille tot je kruis – waar de naden bij elkaar komen. Neem altijd het riem deel mee bij het meten. Algemeen kun je aannemen dat “volledige lengte” minus “binnenlengte” de “kruis, voorkant” is.

Kruis, achterkant 

Start aan de achterkant vanaf de gekozen taille tot je kruis – waar de naden bij elkaar komen. Neem altijd het riem deel mee bij het meten.

Kruis, totaal

Neem de maat van de taille aan de voorkant tot en met de taille aan de achterkant. Neem altijd het riem deel mee bij het meten.

Dijbeen boven

Neem de maat van het bovenste deel van het dijbeen, zo’n 2,5 cm onder het kruis. Verwijder of voeg niets toe. Wij passen de genomen maat aan aan je fitting en stofkeuze.

Dijbeen midden

Neem de maat van het dijbeen in het midden – zo’n 15 cm onder het kruis. Verwijder of voeg niets toe. Wij passen de genomen maat aan aan je fitting en stofkeuze.

Knie

Neem recht op de knie de maat. Verwijder of voeg niets toe. Wij passen de genomen maat aan aan je fitting en stofkeuze.

Kuiten

Neem de maat op het breedste deel van je kuit.

Enkel

Neem hier òf de exacte maat van je enkel òf neem de gewenste maat over van je favoriete spijkerbroek. Dit is een belangrijke maat; hier bepaal je of je broek “Narrow”, “Tapered”, “Straight”, “Boot cut” of “Flair” is. Klik hier voor uitleg.